Leighs scoops five awards at NZ Commercial Projects Awards 11 May 2015

Leighs scooped five awards at the 2015 New Zealand Commercial Projects Awards in Auckland (Friday 8th May), reinforcing the company’s position as a leading commercial construction firm.

The three Christchurch projects awarded were:

• Botanic Gardens Visitor Centre, gold award and national category winner for Tourism and Leisure.
• Christchurch Eye Surgery, gold award and national category winner for Health.
• Rangi Ruru Girls’s School Project Blue Sky, gold award winner.

The awards mean a lot to managing director Anthony Leighs and the team, particularly with the company celebrating our 20th Anniversary this year. “These awards are a great way to start our celebrations. There’s no doubt that the Christchurch market in particular has been competitive and challenging at times post-earthquakes, and we’re thrilled these high quality projects have been recognised with these awards,” says Anthony.

Leighs recently launched into the Auckland market and we are expanding our South Island operations. “These are exciting times for the team and they deserve this recognition as everyone has worked exceptionally hard over the past year. The future looks very exciting.” 

Commenting on the winning projects, the judges praised the Botanic Gardens Visitor Centre for ‘the extensive use of glass allows a great sense of spaciousness and connectedness between the interior and exterior environments. A popular visitor attraction for both local Cantabrians and visitors to the region, the Botanic Gardens Visitor Centre is a stunning contemporary building that is a credit to all the disciplines involved in this project.’

They said Christchurch Eye Surgery ‘built on TC3 land requiring a two metre gravel raft with rib raft concrete floor slab, the workmanship on the cedar cladding is of a very high standard. A carefully considered architectural design that sits in absolute harmony with the surrounding residential environment proving that health facilities need not adhere to the somewhat clinical and cold designs of the past.’